Učitavanje


Korišćenje portala za Agencije za Nekretnine počinje da se naplaćuje od 1.marta 2015. Više informacija pročitajte ovde


Nekretnine Cetinje, Montenegro
Nekretnine Cetinje, Crna Gora

p9579 Na prodaju plac pogodan za gradnju turističkog naselja, Cetinje-Ivanova korita, Crna Gora VIDEO www.kaminnekretnine.com

Zakačene slike: 
Cijena: €215,350 (1m²=€50)
Ulica i broj: bb
Naselje: Ivanova Korita
Opština: Cetinje
Region: Srednja regija

Detalji o nekretnini

Površina (m²)
: 4307
Objavljeno
: 24 Jun, 2016   (Na tržištu: 3 years 281 dana)
Poslednja promena
: 3 Jul, 2018 (16:21:04)

Tekst oglasa

Plac se nalazi 1,5 km od odmarališta Ivanova korita, nacionalnog restorana i avanturističkog parka. Pogled na more ima na 350 m od placa. Nalazi se na udaljenosti od Tivta 38 km, od Kotora 38 km, od Cetinja 14 km, od Njegosevog mauzoleja 6 km.
Pogodno je za gradnju turistickog naselja,etno sela...
Povrsina zemljista sa kucistem je 4307 m2.
Na placu se nalaze ostaci ruševine površine 77m2.
Lokacija na kojoj se nalazi plac okarakterisana je kao jedan od lokacija sa najvećim potencijalom i sa svim preduslovima za razvoj turizma.
Ovaj plac se nalazi u zoni zaštite na kojoj su zastupljena staništa koja nijesu od velikog značaja za funkcionalno-ekološko povezivanje i integritet Nacionalnog parka. Ovo praktično znači da se u ovoj zoni mogu obavljati sledeće aktivnosti:
-intervencije u cilju restauracije, revitalizacije i ukupnog unaprjeđenja zaštićenog prirodnog dobra;
-razvoj naselja i prateće infrastrukture itd.
YOUTUBE VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=jsc3YjyKFRY&feature=youtu.be

Ivanova korita, svakako su jedno od najpopularnijih turističkih izletišta u Crnoj Gori, koje je ljeti dobro posjećeno gotovo svakoga dana, a tokom drugih perioda u godini, uvijek kada to omogućavaju vremenski uslovi, ili kada su padine izletišta prekrivene snijegom. Ivanova korita nalaze se u sklopu Nacionalnog parka Lovcen i predstavljaju jedan od njegovih najljepših djelova. Smještena su na istočnoj strani Jezerskog vrha, u jednoj šumovitoj livadskoj zaravni. Tu se nalazi i poznato odmaralište za djecu, koje radi i u zimskim mjesecima. Iznad odmaralista je skijališna staza, na kojoj se u zimskom periodu postavlja i ski lift. Naselje ima ambulantu za pružanje zdravstevnih usluga, restoran i planinarski dom.
Brojni posjetioci iz godine u godinu svjedoče da su Ivanova korita - mjesto veoma prijatno, tiho i neobično relaksirajuće, ne samo u ljetnjim mjesecima, kada gosti uživaju u izvrsnom hladu i čuvenoj izvorskoj vodi, nego i zimi - na snijegu, kada na padinama Ivanovih korita, sve vrvi od djece predškolskog ili školskog uzrasta, željnih skijanja, sankanja i zimskih ludorija. Predio koji zahvataju Ivanova korita prekriven je bogatom šumom, koja posebno privlači razne istraživace: geografe, zoologe, arheologe, a posebno botaničare. Poslednjih godina sve češće na prostorima Ivanovnih korita, borave i dobri poznavaoci bilja koji često beru razne ljekovite i mirisne trave poput: kantariona, majčine dušice, pelina, vrijesa, jagorčevine... Izletište Ivanova korita vole kako odrasli tako i djeca, jer je prostranstvo pod zelenim šumama toliko privlacno, da se ekskurzije sa turistima ili individualni posjetioci tu zadržavaju po par sati.

Status

Uknjižen
: yes
CAPTCHA
Ovo pitanje je test da li ste vi ljudski korisnik a ne automatski spam bot.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Datum promenaCenaTrendProcenat
24. June 2016.215,350 €Početna cena


Pretraživanje